Oplevering nieuwe wegenis Businesspark Tintersweghe Blankenberge

Bijna precies één jaar geleden werd bekendgemaakt dat Hexagon het project Tintersweghe in Blankenberge ging ontwikkelingen. Begin dit jaar werden de eerste KMO-units opgeleverd en konden de ondernemers er hun intrek innemen. Als laatste punt stond de oplevering van de private en algemene wegenis op de planning.

2

Aandacht voor groen

Hexagon maakte de belofte om te werken dichtbij de natuur. Deze werd gerealiseerd door de oever van de Sint-Jansader langs de noordkant volledig te heraanleggen en te integreren in de openbare groenzone. Ook werden twee gemeenschappelijke lunchplekken voorzien door middel van picknickbanken die uitzicht bieden op de Uitkerkse Polder.

Veilige circulatie

Dat het project tot één van de grootste van de stad hoort, werd bewezen met volgende cijfers: een totaaloppervlakte van 17.000 m², waarvan 5.900 m² gebouwen, 7.500 m² aan verharding en openbare wegenis en 3.600 m² groene zones.

Na de oplevering van de units begin dit jaar, wordt dus nu de openbare wegenis opgeleverd. Deze nieuwe straat krijgt de naam “Steenovenstraat” en zorgt voor een veilige circulatie binnen en buiten het bedrijvenpark. Alsook werden aanpassingen gedaan ter hoogte van de Brugse Steenweg om ten alle tijde veilig verkeer voorop te zetten.

Groepsfoto van links naar rechts: Kris De Vlaeminck (Studiebureau Verhaeghe) - Yves Olivier (Olivier Construct) - Nico Germonprez (Stad Blankenberge) - Nils Synhaeve (Hexagon vastgoedontwikkeling)

Biodiversiteit en hernieuwbare energie

Hexagon investeert op al zijn sites in duurzame initiatieven die de biodiversiteit in de streek terug in balans brengen. Zo werd het bedrijvenpark onder handen genomen door een bedrijf die aan ecologische totaalinrichting doet. Er werd een insectenhotel geplaatst, verschillende nestkastjes (voor vogels, egels en hermelijnen) en een imposante faunapaal. Met deze constructies geeft Hexagon een stukje natuur terug zodat alles verder kan groeien en bloeien. Alsook zijn de kantoren voorzien van warming en koeling op basis van hernieuwbare energie.

Het project kwam er na een oproep van WVI waarbij projectontwikkelaar Hexagon samen met Goedefroo & Goedefroo architecten uit Wielsbeke, studiebureau Verhaeghe uit Loppem en landschapsarchitect Buro Groen uit Roeselare de plannen ontwierpen voor de inrichting van de site. Beeuwsaert-Construct uit Ledegem stond in voor de realisatie van het gebouw en Olivier Construct uit Izegem legde de nieuwe openbare weg aan. De vlotte samenwerking met Stad Blankenberge zorgde voor de positieve totstandkoming van dit businesspark.

Ook ondernemen op Businesspark Tintersweghe? Er zijn nog twee kantoren te koop! Meer info: www.tintersweghe.be - Of breng alvast een virtueel bezoek.