Biodiversiteit in Blankenberge

Leven in de brouwerij in Businesspark Tintersweghe

Whats App Image 2021 04 12 at 15 42 23

Na de ecologische make-over in Wervik, is het de beurt aan onze Blankenbergse site "Tintersweghe". Ook hier kozen we voor duurzame initiatieven die de biodiversiteit in de streek terug in balans brengen.
Zo draagt Hexagon opnieuw zijn steentje bij om mee te bouwen aan een betere wereld. De site werd eerst grondig geanalyseerd om er zeker van te zijn dat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

Een eyecatcher is de faunapaal. Deze biedt een thuis aan zowel torenvalken, vleermuizen en insecten. Op deze grond is de kans op een torenvalk groot omdat deze gelegen is aan open landbouwgronden.

Faunapaal

Overal zijn er ook nestkastjes te vinden. Het gaat hier steeds om verschillende soorten zodat de juiste soort vogel er zich goed in voelt. Het terrein van Tintersweghe grenst aan de Uitkerkse Polder die gekend staat voor zijn restpopulatie hermelijn. De nestkast nabij het water vlakbij de polder aan de oversteek naar de landbouwgronden heeft hier dus zeker kans op slagen. Onder de takjes liggen enkele nestkasten voor egels verscholen. Deze moeten beschut blijven zodat andere dieren er niet bij kunnen.

Nestkast egel verscholen onder takken

Als laatste kan je aan de oprit van het businesspark een insectenhotel vinden. Deze speciaal geconstrueerde insectenschuilplaats heeft als doel insecten te laten overwinteren. Hiervan maken met name lieveheersbeestjes en vlinders gebruik, naast solitaire bijen en solitaire wespen.


Ook ondernemen op deze levendige site? Er zijn nog 2 kantoren beschikbaar. Contacteer ons voor meer info.

Insectenhotel