Eerstesteenlegging Kantoren Park Apart

De herontwikkeling van de voormalige Bekaert-site in Zwevegem zet zijn opmars voort met de bouw van een architecturaal kantoorgebouw. Na de realisatie van 22 reeds uitverkochte KMO-units, leggen vastgoedontwikkelaar Hexagon en Liquidfloors symbolisch de eerste steen voor de bouw van de tweede fase.

440461218 984020653100191 9050364049102763433 n

De site, gelegen aan de Bekaertstraat, was reeds de thuishaven van Liquidfloors, wat hen inspireerde om samen met Hexagon de herontwikkeling van de site aan te gaan. De gietvloerspecialist bouwt hier zijn nieuwe hoofdzetel, versterkt met een experience center.

De reconversie van de verontreinigde site is tot stand gekomen door de steun van de Vlaamse overheid via een brownfieldconvenant.

Opvallende architectuur

Het kantoorgebouw met vier bouwlagen heeft een opvallende architectuur, waarbij verschillende betonlooks zorgen voor een interessante uitstraling. De 6 kantoren worden volledig op maat afgewerkt, waardoor ze onmiddellijk instapklaar zijn. Liquidfloors richt het gelijkvloers in als hoofdzetel, inclusief werkplekken en een showroom. Een gouden cirkel vormt de toegangspoort voor medewerkers en bezoekers van Liquidfloors.

Duurzaamheid

Hexagon volgt bij de realisatie van PARK APART de lijn van duurzaamheid en biodiversiteit die zij ook bij eerdere projecten hanteerde. De oriëntatie van het gebouw, de optimalisatie van glasoppervlakken en isolatie dragen bij aan energiezuinigheid.

Gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn voorzien van hoogrendementswarmteproductie, hernieuwbare energiebronnen, energiezuinige verlichting en vraaggestuurde ventilatie, om een CO2-neutraal gebouw te realiseren.

De noordgevel is volledig opengehouden voor optimaal natuurlijk zonlicht, terwijl de andere zijden bewust gesloten zijn om het gebruik van actieve klimaatbeheersingsmaatregelen te verminderen.

Met reeds 50% van de kantoren uitverkocht, wacht Park Apart nog op enkele enthousiaste ondernemers die op zoek zijn naar een kantoor van 142 m² tot 292 m². Terwijl het in de 22 KMO-units al bruist van ondernemerschap, maakt de bouw van het kantoor de Park Apart-site compleet. De oplevering is voorzien tegen het jaareinde.

Voor meer info en laatste beschikbaarheden: www.parkapart.be

Op de groepsfoto ziet u v.l.n.r.: Martijn Vandevondele (GC Architecten), Bert Ghesquière (GC Architecten), Miguel Garcia (Liquidfloors), Isabelle Degezelle (2e Schepen Zwevegem), Jeroen Beeuwsaert (Beeuwsaert Construct), Marc Doutreluingne (Burgemeester Zwevegem), Nils Synhaeve (Hexagon Vastgoedontwikkeling)