AM Hexagon EXT01 Final 20201222
20.01.2021

‘Hexahub’ wordt nieuwste bedrijvencampus van Roeselare

In de Kwadestraat te Roeselare bouwt de projectontwikkelaar Hexagon binnenkort een nieuwe bedrijvencampus. Hexahub wordt meteen de troef van de regio: een kantoorgebouw met 10 kantoorruimtes en 28 KMO-units verspreid over vier gebouwen. Het volledige project staat in het teken van duurzaamheid dankzij het bewust inzetten van hernieuwbare energie, sport- en groendaken en een retentiebekken dat overtollig water moet opvangen. Leuk detail: Hexagon brengt er ook zelf haar nieuwe hoofdzetel in onder.

Het is zover, een dikke drie jaar na haar oprichting schakelt projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare een versnelling hoger. In 2021 ontwikkelt ze het eerste project in eigen stad, waar ineens de hoofdzetel zal gevestigd worden. Het project is gelegen in de Kwadestraat, vlakbij de E403 en de N36. Met ‘Hexahub’ wil de vastgoedontwikkelaar de heersende economische dynamiek in de streek versterken.

In het nieuwe kantoorgebouw is er ruimte voor een eetwinkel, co-workingspaces, gemeenschappelijke vergaderruimtes en een heuse ‘virtual experience cave’ waar innovatief presenteren mogelijk wordt. Naast het kantoorgebouw komen er vier gebouwen met in totaal 28 KMO-units. Deze zullen dienst doen als opslagplaatsen en ateliers, al dan niet in combinatie met kantoren.

"Er wordt vanuit de stad steeds meer gewerkt vanuit een beleidsmatige invalshoek op de ruimtelijke planning, dit is ook te zien in het nieuwe Abele Zuid. Maar ook het voorzien van duurzame projecten zijn essentieel voor het beleidsplan van de stad. Een project zoals Hexahub dat aan al die voorwaarden voldoet, inzet op duurzaamheid én een boost geeft aan onze lokale economie, kunnen wij dus alleen maar toejuichen en steunen."

Kris Declercq, Burgemeester Roeselare

Hexahub hoopt in de eerste plaats enerzijds bedrijven aan te trekken die via technologie hun producten en diensten naar een hoger niveau tillen (smart industries) en anderzijds bedrijven die focussen op duurzame economische ontwikkeling om de stad future proof te maken (sustainable cities). Daarnaast zijn ook complementaire bedrijven en dienstverleners welkom.

Duurzame architectuur

Bij het ontwerpen van Hexahub, heeft GC Architecten uit Meulebeke rekening gehouden met de duurzaamheidsambities van de projectontwikkelaar en de stad Roeselare. Dit resulteert in de keuze van kwalitatieve afwerkingsmaterialen, het opwekken van lokale energie voor onder andere 10 laadpalen en een retentiebekken dat bij hevige of langdurige buien overtollig regenwater opvangt, opdat dit vertraagd naar naburige beken stroomt en zo de kans krijgt om te infiltreren naar het grondwater.

“In al onze projecten wordt er ingezet op slim ruimtegebruik, duurzaamheid en ecologie. We hebben bij de ontwikkeling van Hexahub extra aandacht besteed aan het dubbel gebruik van het dak of 'het tweede maaiveld'. Zo komt er op de loodsen een toegankelijk sportdak, uniek voor de regio. Het retentiebekken is een uitbreiding van de aanwezige poel waardoor de huidige biodiversiteit verzekerd blijft. De nieuwe boomgaard zorgt voor een aangename lunchplek in de zomer."

Stijn Eyckmans, CFO Hexagon

Community

Als ‘local resident’ van Hexahub word je opgenomen in de Hexagon community. Dit online platform brengt niet alleen al zijn leden in contact met elkaar maar dient ook om praktische informatie efficiënt te delen. De filosofie van Hexagon hierachter is zowel sociaal als professioneel: de verschillende bedrijven kunnen elkaar beter leren kennen en van elkaars diensten gebruik maken.

“We staan bekend voor het ontwikkelen van bedrijfsverzamel- en kantoorgebouwen waar bedrijven uit diverse sectoren samenkomen. Zo worden verschillende dienstverleningen gecentraliseerd en ontstaat er een kruisbestuiving tussen de bedrijven. We zien dit als een enorme meerwaarde en willen daar dan ook vooral verder op inzetten. Gezien we in Hexahub ons eigen kantoor gaan onderbrengen willen we de ‘community katalysator’ zijn op de site, een engagement op lange termijn. ”

Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon

Verschillende ondernemingen hebben intussen al interesse getoond. Positief nieuws, want dit mocht al resulteren in de verkoop van de eerste units. Als alles volgens schema verloopt kunnen de eerste bedrijven er in de zomer van 2022 hun intrek nemen.