Algemeen nieuws

"Bedrijfsunits zijn aantrekkelijk voor investeerders én verhuurders”

Vincent Duthoo is onder meer zaakvoerder van Duthoo Coating Concepts, een gespecialiseerd bedrijf in lakoplossingen. Als privé-investering kocht de ondernemer twee units in Bedrijvenpark Park Apart in Zwevegem. Enerzijds om zelf zaken te stockeren, anderzijds om te verhuren. Een logische beslissing volgens Duthoo: “De weinige beslommeringen en het optimale rendement van een bedrijfsunit zorgen voor een ideale investering.”

HEXAGON 6 X8 A8609 MOQO HR

Wanneer hoorde u voor het eerst over Park Apart?

“Miguel Garcia - CEO van Liquidfloors - heeft deze grond samen met Hexagon ontwikkeld tot het bedrijventerrein dat het vandaag is. Een gesprek met hem zette mij aan het denken. Veel bedrijven zoeken namelijk een aantrekkelijke unit op een geschikte locatie. Voor beginnende zelfstandigen die liever focussen op hun activiteiten is de huur van een unit dan weer een optimale oplossing. Bedrijfsunits zijn logischerwijs een goede investering. Financiële beleggingen zijn vaak onzeker, terwijl de baksteen steeds in waarde stijgt. Bovendien zijn de kosten voor de verhuurder van een bedrijfsunit beperkt, gezien het merendeel van de kosten voor de rekening van de huurder zijn. Weinig beslommeringen en een optimaal rendement maakten deze bedrijfsunits tot een ideale investering.”

Kon u rekenen op grote interesse voor de verhuur?

“Absoluut. Mijn beschikbare unit werd heel snel verhuurd aan de voorwaarden die ik stelde. Daarin speelden de vele voordelen van Park Apart zeker een rol: het fijne concept, de mooie locatie en de aangename inrichting. Daarnaast ligt de autostrade vlakbij, waardoor de bedrijven ook profiteren van een optimale mobiliteit.”

Financiële beleggingen zijn vaak onzeker, terwijl de baksteen steeds in waarde stijgt.

Vincent Duthoo, Duthoo Coating Concepts

Brengt deel uitmaken van een bedrijventerrein ook nieuwe opportuniteiten met zich mee?

“Op een bedrijventerrein kunnen er zeker kruisbestuivingen en eventuele samenwerkingen tussen de verschillende bedrijven plaatsvinden. Daarnaast kunnen de aanwezige bedrijven ook gemeenschappelijke activiteiten organiseren, zoals netwerkavonden of een gezellige barbecue.”

Hoe was de samenwerking met Hexagon?

“Dat is allemaal heel goed verlopen. Nadat ik mijn interesse had uitgesproken, kwam Jelle langs om alle details duidelijk uit te leggen, waarna alles in een stroomversnelling kwam. Vervolgens is de opvolging vlot verlopen, onder meer dankzij het Ziggu-platform van Hexagon, waar je als eigenaar op de hoogte wordt gehouden van de werkzaamheden en andere zaken. Ik ben zeer te spreken over de organisatie en de medewerkers bij Hexagon. Een aanrader voor investeerders die hun risico’s spreiden en willen genieten van een voordelig rendement.”