Algemeen nieuws

Lieven Deneckere komt thuis in Boxx

Waar in Kortrijk vroeger de Knohopack-site lag, vormde Hexagon een terrein van twee hectare om tot Bedrijvenpark Boxx. Vlak bij het stadscentrum bieden de achttien units nieuwe ondernemingsruimte, waaronder aan de HVAC- en sanitairexpert Lieven Deneckere. Om te voldoen aan de wensen en noden van het bedrijf legde Hexagon een project op maat voor. “De open communicatie zorgde voor een vlot bouwproces”, vertelt Frank Deneckere.

HEXAGON 6 X8 A8360 MOQO HR

Een nieuwe thuis

Het Kortrijkse Lieven Deneckere levert een waaier aan diensten: sanitair, verwarming, hernieuwbare energie, ventilatie, koeling en dakwerken. Dat doet het zowel in particuliere woningen als in professionele gebouwen, waar de KBC-toren in Drongen en Upkot in Gent enkele voorbeelden van zijn. Sinds 2000 zetten Frank en Jan Deneckere, als opvolgers van hun vader Lieven, de lijnen uit.

Daar kwam de laatste jaren de noodzaak aan een nieuw gebouw bij: “Onze huidige vestiging aan de Oudenaardsesteenweg is volledig verouderd. Omdat we op onze huidige plek tegen de limieten van de ligging en de buurt botsten, gingen we op zoek naar een nieuwe locatie”, vertelt Frank Deneckere.

Trouw aan de roots

Voor Deneckere was het belangrijk om de Kortrijkse roots te waarborgen: “Wij zijn Kortrijkzanen in hart en nieren. Heel wat van onze vijftig medewerkers wonen vlakbij en komen met de fiets naar het bedrijf. Het was dus noodzakelijk om een gebouw te vinden in de dichte omgeving van onze huidige vestiging. We begonnen een actieve zoektocht naar bedrijventerreinen die in exploitatie of ontwikkeling waren. Zo raakten we overtuigd door Hexagon, die in de regio al mooie projecten realiseerde.”

Ook de kenmerkende duurzame reconversies van Hexagon spraken Deneckere heel erg aan: “Duurzaamheid is iets wat ons bij Deneckere heel erg bezighoudt. We dragen dat onderwerp hoog in het vaandel en zetten steeds in op een energiebewuste aanpak.”

Tijdens onze zoektocht raakten we overtuigd door Hexagon, die in de regio al mooie bedrijventerreinen realiseerde.

Frank Deneckere

Gebouwd op maat van de klant

In Bedrijvenpark Boxx ging Hexagon voor Lieven Deneckere te werk volgens het build-to-suitprincipe. Zo werden zowel de omgeving als de gebouwen aangepast aan de wensen en noden van het Kortrijkse bedrijf. In Boxx beschikt Deneckere met units C4 en C5 over de twee grootste ruimtes van de site. Daarnaast wordt ingespeeld op de toekomst door de aanschaffing van unit D1, die later kan dienen als uitbreiding.

De gebouwen zullen de kantoren, werkruimtes en magazijnen van Lieven Deneckere omvatten. Een speciaal facet aan de invulling is het magazijn op de eerste verdieping. Een goederenlift maakt het mogelijk om vracht- en bestelwagens snel en comfortabel van de nodige materialen te voorzien.

Vlotte vooruitgang

Frank Deneckere kijkt met een aangenaam gevoel terug op het gezamenlijke traject van Hexagon en zijn bedrijf: “Het bouwproces is vlot verlopen, waarbij er steeds op een open manier werd gecommuniceerd, wat uiteraard deel uitmaakt van een dergelijk traject op maat. Projectleider Nils hanteerde een strakke opvolging en ook de uitvoering door Beeuwsaert Construct is perfect verlopen. De opleveringspunten waren minimaal en werden meteen aangepakt, een werkwijze die je niet bij iedere vastgoedontwikkelaar vindt. Uiteindelijk is het gebouw in een haalbare termijn afgeleverd, waarbij wij vervolgens de technieken zelf zullen uitvoeren. We kunnen spreken van een zeer positief verhaal.”