Project nieuws

Park Beverna speelt in op Roeselaarse bedrijvigheid

Reconversie van oude hoeve geeft Beveren extra boost voor ondernemerschap

DJI 0657

In Beveren, een deelgemeente van Roeselare, komt binnenkort een nieuw bedrijfsverzamelgebouw. In Park Beverna – zo zal het gebouw heten - zullen verschillende bedrijven uit de streek hun intrek nemen in een duurzaam gebouw in een groene omgeving. Zo worden de units voorzien op zonnepanelen en warmtepompen. Met de ideale ligging vlakbij de E403 en de R32 ligt het project midden in de bedrijvigheid. “De ideale ruimte voor bedrijven actief in sectoren als opslag, logistiek en productie”, klinkt het bij projectontwikkelaar Hexagon. De interesse in het KMO-park is groot: alle units waren in een mum van tijd uitverkocht.

Zopas zijn de werken gestart van een nieuw bedrijfsverzamelgebouw aan de Beversesteenweg te Beveren. Jarenlang stond daar een ongebruikte site van maar liefst 3.350 vierkante meter met daarop een leegstaande hoeve, maar daar komt nu verandering in. Projectontwikkelaar Hexagon kocht het terrein in juni 2021 en bouwt er momenteel een nieuw bedrijfsverzamelgebouw “Park Beverna”. Zo’n bedrijfsverzamelgebouw brengt verschillende bedrijven uit verschillende sectoren samen op één plaats. Het project bestaat uit zeven KMO-units, de oppervlakte van de ruimtes varieert van 206 vierkante meter tot 302 vierkante meter.

“Op de plaats van het project stond een leegstaande hoeve. Om de site nieuw leven in te blazen, ontwikkelen wij er een nieuw bedrijfsverzamelgebouw. Wij zijn vanuit onze filosofie altijd op zoek naar projectgronden die strategisch gelegen zijn en waar we een meerwaarde voor het omliggende bedrijfsleven kunnen creëren. Park Beverna wordt een bedrijvige site waar het zal bruisen van ondernemerschap.” Jelle Vandendriessche, Bestuurder Hexagon.

Reconversie op toplocatie

Voor de bedrijven is het mogelijk om de flexibele units aan te passen naar hun eigen noden. Aangezien alle gebouwen een vrije hoogte hebben van 6 meter, kunnen ze bovendien gebruikt worden voor verschillende doeleinden, gaande van opslagruimtes tot werkateliers en kantoren. En zoals bij de ontwikkelaar altijd het geval is, gaat het hier om reconversie van een bestaande site. Wat concreet betekent dat bestaande gebouwen herontwikkeld worden en een nieuwe bestemming krijgen.

Het toekomstige bedrijvenpark bevindt zich bovendien vlakbij de belangrijke invalswegen E403 en R32. Niet onbelangrijk voor bedrijven die materialen moeten aan- en afleveren en vlot naar andere plaatsen in Vlaanderen moeten geraken.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Naast de strategische ligging zet het project ook in op duurzaamheid. Er wordt gewerkt met duurzame bouwmaterialen en de units worden voorzien op zonnepanelen en warmtepompen. Daarnaast zorgt buffering van regenwater voor de infiltratie en het hergebruik ervan. Verder wordt specifiek aandacht geschonken aan biodiversiteit door verschillende groene zones te integreren op de site.

De oplevering van het gebouw is voorzien eind 2022. Het eventbureau Twice neemt hun intrek in drie units. De andere bedrijven die er hun intrek nemen, zijn ook bedrijven uit de buurt. Elke onderneming wordt meteen opgenomen in de Hexaclub, een community die Hexagon heeft opgericht. Hierdoor kunnen verschillende ondernemers makkelijker netwerken en voortdurend in contact staan met elkaar.

“Dankzij de community die wij hebben opgericht over al onze bedrijfsverzamelgebouwen heen, wordt de onderlinge kruisbestuiving gestimuleerd, leren de bedrijven elkaar kennen en kunnen ze tot slot ook gebruik maken van elkaars diensten.” Jennis Desmet, Marketing & Community Manager Hexagon.

De Roeselaarse projectontwikkelaar geeft ook aan dat zij steeds op zoek zijn naar projectgronden. Hun doel is om zowel in West-Vlaanderen als in gans Vlaanderen ondernemers de kans te geven om op strategische locaties aan de slag te gaan en eventuele mogelijke samenwerkingen uit te bouwen.

Dit project wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Hexagon, Beeuwsaert Construct, Buro Stiel, GC Architecten, IN-Tec en Kollos.

www.parkbeverna.be