Officiële opening Businesspark BOXX in Kortrijk

Een jaar nadat de eerste steen werd gelegd, verklaart projectontwikkelaar Hexagon het nieuwe bedrijvenpark BOXX in Kortrijk officieel als geopend.

Lo Businesspark

Het gloednieuwe KMO-park aan de Bissegemsestraat is gevestigd op het terrein waar vroeger het verpakkingsgebouw van Knohopack stond. Het project is ook een voorbeeld van reconversie. Er moest geen nieuw gebied ontwikkeld worden, Er werd 15.000 vierkante meter aan gebouwen gesloopt. Het bouwpuin werd ter plaatse verwerkt en gebruikt voor de fundering van de wegen in het bedrijvenpark. Aan de buitenkant van het park bevinden zich groene ruimtes en langs de aangrenzende spoorweg is een waterbuffering en parking voorzien. Het masterplan voor dit project werd uitgetekend door Markland Architecten uit Kortrijk.

Extra tewerkstelling

Projectontwikkelaar Hexagon uit Roeselare stelt vandaag het bedrijvenpark officieel voor. Burgemeester Ruth Vandenberghe mocht het lintje doorknippen en BOXX voor geopend verklaren. De 19 units variëren in grootte van 224 tot 3.859 vierkante meter. Het project werd in november vorig jaar opgeleverd maar de officiële inhuldiging moest door corona worden uitgesteld.

“Met dit project geeft onze stad opnieuw een flinke impuls aan het lokale ondernemingsleven. De grote belangstelling die er al vanaf het begin voor het nieuwe bedrijvenpark was, toont aan dat er nood was aan meer ruimte voor onze ondernemers. Dat is goed nieuws want zo creëren we ook extra tewerkstelling. Ik ben ook blij dat er een goede ontsluiting is voorzien op de Bissegemsestraat, die zorgt voor een veilige verkeerssituatie, en dat er werd gebouwd met respect voor de omgeving.“ Wout Maddens, Schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten

Alles uitverkocht

Voor ondernemers in Kortrijk is de komst van BOXX goed nieuws. Ze beschikken nu op korte afstand van het centrum over uitgebreide ruimte om hun zaak verder te ontwikkelen. De interesse voor het park was van meetaf groot. Nog voor de eerste spade in de grond werd gestoken, was op 80 procent van de ruimtes al een optie genomen. Vandaag is alles uitverkocht. Enkele bedrijven die aanwezig zijn in het park: Metaalwerken Commeyne, MTM Bouw en Wij Kopen Auto’s. Ook zwembadexpert Monoco, wil zijn hoofdkantoor voor West-Vlaanderen - inclusief een showroom - naar de site brengen.

West-Vlaanderen - inclusief een showroom - naar de site brengen.

“We hebben hier een microcosmos van uiteenlopende bedrijven gecreëerd. Dat was ook de bedoeling: doordat de units perfect moduleerbaar zijn, konden er verschillende sectoren gebruik van maken. Dat zorgt voor een creatieve kruisbestuiving. Voeg daar nog onze Hexaclub aan toe en dan heb je een bruisend bedrijfspark waar verschillende ondernemers ideeën kunnen uitwisselen maar elkaar ook met praktische dingen kunnen bijstaan. De officiële opening is hopelijk het eerste in een lange reeks events die de ondernemers samenbrengt en hun creativiteit zal stimuleren.” Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon

Hexaclub brengt ondernemers samen

De ondernemers die in het park gevestigd zijn, worden opgenomen in Hexaclub, een community die zowel online als offline aanwezig is. Deze gemeenschap heeft als doel de verschillende ondernemers dichter bij elkaar te brengen in een groot en sterk netwerk. Hexaclub werkt dus niet enkel online maar ook offline. De opening van donderdag is daar een eerste voorbeeld van. Nu de coronacijfers terug beter zijn, zullen er zeker nog meer events volgen.

Hewagon denkt intussen verder en is nog steeds op zoek naar gronden die kunnen ontwikkeld worden of die een nieuwe bestemming als projectgrond kunnen gegeven worden. Meer informatie daarover op https://www.hxgn.be/nl/grond-gezocht