Algemeen nieuws

"Aangenaam verrast door de nieuwe invulling”

Intermat - actief in de verkoop en verhuur van aannemersmaterieel, bouwmachines en werfuitrusting - verhuisde in mei 2023 naar zijn nieuwe vestiging aan de Molenstraat in Wielsbeke. Daardoor rees de vraag wat er moest gebeuren met hun vorige bedrijfssite in Meulebeke. Hexagon trad op het voorplan en overtuigde eigenaar en CEO Tom Verhulst met transparante en duurzame ideeën: “Het nieuwe bedrijvencentrum zal onze oude site weer helemaal tot leven brengen”, verklaart Tom Verhulst.

HEXAGON 6 X8 A8754 MOQO HR

Verhuizen om te groeien

“De laatste tien jaar kende Intermat een constante groei”, vertelt Tom. “Daarnaast begonnen we zeven jaar geleden stappen te zetten in e-commerce, wat een grote impact had op de hele organisatie. Zo was ons volledige logistieke systeem aan hernieuwing toe, wat niet langer lukte in Meulebeke. Daar was het gebouw simpelweg niet hoog genoeg voor. Sindsdien zochten we naar een nieuwe locatie, die onze hertekende activiteiten beter kon huisvesten.”

Enter Hexagon

Tijdens de zoektocht naar een overnemer van het oude gebouw kwam Tom via een gemeenschappelijke partner in contact met Hexagon. “Ik wist reeds van het bestaan van Hexagon af. Na een eerste connectie kwam Jelle langs, die meteen het potentieel van onze site zag. Toen de gemeente Meulebeke en de WVI (West-Vlaamse Intercommunale) hun goedkeuring gaven, zijn Hexagon en Intermat snel en constructief tot een akkoord gekomen. In de weken en maanden na ons akkoord konden we steeds rekenen op de betrouwbare handsonmentaliteit van Hexagon, dankzij duidelijke afspraken en een transparante communicatie.”

“We konden steeds rekenen op de betrouwbare hands-onmentaliteit van Hexagon, dankzij duidelijke afspraken en een transparante communicatie.”

Tom Verhulst, CEO Intermat

Nieuw leven

Tom Verhulst wilde de bedrijfssite niet aan de eerste de beste geïnteresseerde verkopen. “Als geboren en getogen Meulebekenaar is de locatie van onze vorige vestiging me zeer genegen. Sinds 2006 was Intermat gevestigd op die befaamde hoek, een echt herkenningspunt voor de lokale passanten. Eens ik wist dat de gebouwen sowieso moesten worden afgebroken, was ik aangenaam verrast door het nieuwe concept met een aantrekkelijke architectuur van Hexagon. Ook de invulling als bedrijvencentrum zal de locatie weer helemaal tot leven brengen.”

Gemeenschappelijke filosofie

De typerende duurzame mindset die Hexagon op de site zal implementeren, was voor Tom een reden te meer om zijn site over te laten aan de vooruitstrevende ontwikkelaar: “Ook in ons nieuwe gebouw hebben we van meet af aan ingezet op een quasi energiearme werking. Wanneer ik de plannen van Hexagon zag, was ik meteen overtuigd dat dat ook de filosofie voor het nieuwe bedrijvencentrum zou zijn. Tegenwoordig is het meer dan een noodzaak dat er duurzame gebouwen worden neergeplant.”

HEXAGON 6 X8 A8276 MOQO HR

Verkoop jouw projectsite
in alle vertrouwen
aan Hexagon

Hexagon is steeds op zoek naar gronden en gebouwen met potentieel voor ondernemers. Heeft jouw site of terrein nood aan reconversie of kijk je uit naar een koper? Wij brengen oude terreinen opnieuw tot leven.

Meer over onze werkwijze