Algemeen nieuws

"Alle neuzen moeten in dezelfde richting staan om het gewenste resultaat te bekomen”

Om een helikopterzicht te houden over alle lopende projecten rekent Hexagon op projectmanager Kobe. Hij vormt een sterk communicatief team met de betrokken partijen en diverse aannemers die meewerken aan de realisatie van bedrijvenparken als Park Apart, Vief, Bazuin en Stuyf.

HEXAGON 6 X8 A8313 MOQO HR

Wat houdt het takenpakket van een projectmanager bij Hexagon in?

“Zodra een nieuw project vergund is, staan mijn collega Nils en ik in voor de opmaak van het aanbestedingsdossier. We zitten samen met alle partijen waaronder de architect, het studiebureau en onze milieudeskundige om de volledige opstart te regelen. Er dient een resem aan documenten opgemaakt te worden voor we aan de grondwerken kunnen starten. Denk aan het lastenboek, de meetstaten, het grondverzet, een asbestinventaris … Op basis van het aanbestedingsdossier kunnen we verder om de juiste aannemers aan te schrijven. In die fase plannen we ook een coördinatiegesprek met alle nutsmaatschappijen om te bepalen hoe we de energievoorziening van de site gaan aanpakken.

Zijn de werken aangevat, dan is het de rol van de projectmanager om alle aannemers aan te sturen en ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan: het is te allen tijde belangrijk dat iedereen hetzelfde resultaat voor ogen heeft. Het opvolgen van de werf gaat ook samen met het informeren van klanten omtrent de stand van zaken van hun aankoop.”

Hoe garanderen jullie een vlotte klantcommunicatie?

“Onze klanten hebben toegang tot het online klantenportaal Ziggu. Daarop centraliseren we alle informatie omtrent de door hen aangekochte kmo-unit. Offertes en facturen kunnen ze op die manier eenvoudig en op elk moment raadplegen. Bij projecten van grote omvang valt het niet uit te sluiten dat er eens een e-mail verloren gaat, waarbij Ziggu een handige tool is om op terug te vallen.”

Ons team is klein. De motivatie om het meeste uit elk project te halen des te groter.

Kobe Sambaer, projectmanager Hexagon

Welke van de projecten die momenteel in uitvoering zijn, vraagt het meeste opvolging?

“Bazuin is een verlaten fabriekssite langs de Brugsesteenweg in Roeselare die we herontwikkelen tot een duurzaam bedrijvenpark van vijf hectare. Het gaat hier om een brownfieldproject. Zo’n proces kan meerdere jaren in beslag nemen, wat vanzelfsprekend de nodige opvolging vergt. Dit zal tevens een van onze grootste realisaties zijn, met een mix van klassieke kmo-units en woon- en werkateliers. In totaal zullen er zo’n zestig ondernemers een nieuwe stek vinden.”