Eerstesteenlegging Bedrijvenpark Bazuin

Roeselare – Projectontwikkelaar Hexagon heeft vandaag de eerste steen gelegd op de terreinen van “Verbrugge NV en Parts & Components NV”, voormalige producenten van weefgetouwen en auto onderdelen langs de Brugsesteenweg. De brownfieldsite van 5,5 hectare wordt omgevormd tot “Bedrijvenpark Bazuin”, waar ruimte zal zijn voor circa 80 lokale ondernemers.

440794582 1440478330193287 1657713846388247632 n

Na de afbraak van de leegstaande bedrijfsgebouwen wordt de fabriekssite door Hexagon herontwikkeld tot een bruisend en modern bedrijvenpark, aantrekkelijk voor zowel start-ups, investeerders als doorgewinterde ondernemers. Het project heeft een Brownfieldconvenant ontvangen van de Vlaamse regering, en de aanleg van de nieuwe openbare wegen wordt gerealiseerd met steun van Vlaio. Hiermee sluit Bedrijvenpark Bazuin naadloos aan bij de visie van Hexagon die zich richt op de reconversie van bedrijfsterreinen naar vooruitstrevende bedrijvenparken met een open uitstraling en dynamische sfeer.

"Met Bedrijvenpark Bazuin zetten we een nieuwe standaard voor duurzame bedrijfsontwikkeling. We creëren niet alleen ruimte voor bedrijven om te groeien, maar bouwen ook aan een gemeenschap waar innovatie en samenwerking centraal staan. Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving hand in hand kunnen gaan, ten voordele van de hele regio." Jelle Vandendriessche, Bestuurder van Hexagon.

Het nieuwe bedrijvenpark zal bestaan uit een aantal bedrijfsverzamelgebouwen, goed voor 69 KMO-units, al dan niet in combinatie met een woning en een kantoorgebouw bestaande uit 6 entiteiten. Dit resulteert in meer dan 19.851 m² aan ruimte om te ondernemen.

Wonen en werken op een strategische locatie

De strategische locatie vlakbij het centrum van Roeselare en de E403 garandeert optimale bereikbaarheid, wat niet alleen ondernemers aantrekt maar ook bijdraagt aan de economische bloei van de regio. Wonen, werken, winkelen en ontspannen zijn mogelijk binnen wandelafstand van elkaar. De woonateliers zorgen voor meer ‘leven’ op het bedrijventerrein buiten de kantooruren en in het weekend, wat leidt tot sociale duurzaamheid en slim ruimtegebruik. Dit biedt bewoners kansen om hun netwerk uit te breiden en versterkt het gevoel van veiligheid en sociale controle.

Duurzaamheid en biodiversiteit

Architectenbureau Goedefroo + Goedefroo heeft het duurzame ontwerp van het bedrijvenpark gecreëerd. Een slimme toewijzing van KMO-units zorgt ervoor dat elk bedrijf optimaal geplaatst wordt. Een doordacht plan voor inrichting en onderhoud waarborgt dat de duurzaamheidsambities op lange termijn behouden blijven. Een parkmanager houdt toezicht en bevordert samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven voor maximale synergie. Er wordt binnen Bedrijvenpark Bazuin veel aandacht besteed aan groenaanleg en biodiversiteit, met een streven naar een balans tussen bebouwing en natuurlijke elementen.
Dit bevordert een gezonde leefomgeving voor mens en dier en draagt bij aan het behoud van lokale biodiversiteit. Het duurzame karakter wordt verder onderstreept door CO2-neutraal bouwen, het gebruik van uitsluitend groene stroom, mogelijkheden voor zonnepanelen en laadpalen, en geoptimaliseerd regenwaterbeheer voor herbruik en infiltratie.

Eerste fase

Vandaag leggen Burgemeester Kris Declercq en Schepen Matthijs Samyn symbolisch de eerste steen voor de eerste fase van het project, die de eerste drie gebouwen omvat en waarvan meer dan de helft reeds is verkocht. De resterende units wachten op enthousiaste en gedreven ondernemers die zich hier kort na het zomerverlof willen vestigen. De verkoop van de woonateliers is vandaag gestart.

Voor meer info en laatste beschikbaarheden: www.bedrijvenparkbazuin.be