Dammekouter
27.09.2022

Hexagon brengt Dammekouter in Roeselare tot uitvoering

Binnenkort start Hexagon aan de bouw van Dammekouter, een duurzame KMO-zone langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Er zal ruimte zijn voor zo'n tachtigtal ondernemers en kleine zelfstandigen.

Herbestemming voormalig industrieterrein tot woon- en KMO-zone

In 2017 werd een globaal masterplan gemaakt om een wijk met honderd woningen en een duurzaam bedrijvenpark te realiseren op de vervuilde en verlaten fabrieken tussen de Damme- en Rotsestraat. Dit plan werd in een nieuw RUP bekrachtigd en de woonzone werd intussen gelanceerd. Nu de omgevingsvergunning voor de KMO-zone is afgeleverd, start Hexagon aan de uitvoering van de KMO-zone.

Wonen en werken op één plaats

De zone omvat zo'n vijf hectare en zal ruimte bieden aan een tachtigtal ondernemers en kleine zelfstandigen. Om een goede wisselwerking tussen de woon- en werkzone te stimuleren, komen er op de grens tussen beide zones ook woon- en werkateliers. Ondernemers die graag bij hun atelier wonen, zullen dat op die manier kunnen combineren.

Start wegeniswerken in november 2022

De grondwatersanering wordt binnenkort aangevat en begin november starten de wegeniswerken. Er wordt verwacht dat de eerste ondernemers in de eerste jaarhelft van 2024 hun intrek kunnen nemen op de site.