Brownfieldconvenant principieel goedgekeurd

Liquidfloors en Hexagon bundelen hun krachten op oude Bekaertsite

7222 bewerkt

Sobelcard, die deel uitmaakt van de Bekaert groep, verhuisde een groot deel van zijn productie waardoor de site aan de Bekaertstraat leeg kwam de staan. Op deze strategische locatie was het snel duidelijk dat dit bedrijventerrein een nieuwe uitdaging verdiende.

De Bekaerstraat was reeds de thuishaven voor Liquidfloors, toen de site te koop kwam vonden ze in Hexagon de geknipte partner om samen de herontwikkeling aan te gaan. De gietvloerspecialist uit Zwevegem wil er haar nieuwe hoofdzetel bouwen versterkt met een experience center. Rond het nieuwe hoofdkwartier wordt het businesspark ‘APART’ ontwikkeld, die zo’n huisvesting zal bieden aan 25 ambitieuze KMO’s uit de streek.

Voor deze reconversie gaf de Vlaamse Overheid hun principiële goedkeuring aan het ontwerp van het brownfieldconvenant. Een dergelijke overeenkomst motiveert vastgoedontwikkelaars om moeilijk te ontwikkelen sites, zogenaamde brownfields, om te vormen naar nieuwe inspirerende plekken voor wonen en werken. Door deze herontwikkeling wordt nieuw economisch leven in de buurt geblazen, nieuwe jobs gecreëerd en de sociale cohesie verhoogd.

De partners zijn volledig klaar voor deze uitdaging. Reconversie van dergelijke sites is de specialiteit van Hexagon en past volledig in hun filosofie van duurzaam en maatschappelijk verantwoord bouwen en ondernemen.


Jelle Vandendriessche CEO Hexagon
Miguel Garcia CEO Liquidfloors