Verkoop Hexaport in Gent-Zeehaven van start

We zijn gestart met de commercialisatie van Hexaport in Gent-Zeehaven.

Hexaport Hexagon

Verkoop Businesspark Hexaport officieel van start

In de jaren ’70 werden op de Balmatt-site asbestproducten gemaakt. “Het gehele fabrieksgebouw van toen werd uiteraard ook met asbestproducten gebouwd”, zegt Jelle Vandendriessche, CEO van Hexagon, in een artikel op Het Laatste Nieuws. “Dat gebouw zullen we moeten slopen, maar de andere gebouwen werden later door een grondverwerkingsbedrijf op de site gezet en die gebouwen kunnen we renoveren en hergebruiken.” Een echte bodemsanering is op de site niet nodig, maar de sloop van de fabriek zal volgens de wettelijke regels voor asbesthoudende materialen gebeuren.

Concreet ontwikkelen we er in totaal 27 000 m² industriële gebouwen, bedoeld voor opslag, logistiek en productie. Het nieuwe gedeelte, zo’n 10.000 vierkante meter, ligt vlak naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda. Ook de stad Gent is enthousiast, omdat de nieuwe site zal zorgen voor extra werkgelegenheid vlakbij de stad.

De renovatiewerken zijn al van start gegaan en zonder tegenslagen zouden alle werken midden 2021 afgerond zijn. De verkoop van de bedrijfsunits is nu ook officieel van start.